Mitt andre Vasalopp ble en helt fantastisk opplevelse!

Skrevet av: Simen Georg Romsdal         Dato: 15.03.20 11:45

Jeg reiste med turbuss fra Kalix til Mora på fredag-90 mil sammen med 42 deltakere fra Norrbotten. Vi ankom Mora fredags kveld etter 13 timer. Jeg hadde min egen Hanne med på turen, og vi ble innlosjert på hotellet med all inklusive!

Om kvelden ble det en tur på byen med en spreking fra Alta som jeg traff på baren- det ble natt før jeg la meg- ikke verdens beste oppladning, men kjempeartig opplevelse.

På lørdag henta vi nummerlappen og reg.brikken samt diverse handling av fristelser fra alle dagens tilbud i sportshallen.
Skiene hadde jeg smurt og preparert hjemme med diverse glidere og festesmurning.
Det vår vårstemning i byen, og grønne spirer langs grøftekantene- ingen snø i sikte, men meldingene varsla mye snø om natta og hele søndagen.
Vi åt og drakk og kvilte oss for om natta kl.3 åt vi frokost etter ca 6 timers søvn. Alt var pakka og klart om kvelden, og det som ikke kom med når bussen gikk kl.0430, var det bare å glemme.
Det var så vidt begynt å snø, og i løpet av kjøreturen på 9 mil til starten i Sælen, kom det nok 10 cm.
Den siste mila ble det køkjøring- det var tross alt ca 15000 deltakere!
Jeg hadde startledd 7, og det var bare å få plassert skiene i full fart, men dessverre havna jeg nesten bakerst i feltet.

Startskuddet gikk kl.0800, og endelig var vi i gang! I den bratte oppstigninga til ca 500 m.o.h. ble det mange stopp, knuffing, banning og vitsing- alt var normalt!
Jeg hadde bestilt langningsservice fra Enervit, og det viste seg å bli avgjørende for å ikke miste kreftene - det var 7 matstasjoner samt 7 langingsstasjoner der fikk tilført ekstra næring!
Jeg prøvde å åpne litt forsiktig, men det har aldri lyktes helt- imidlertid var skiene perfekte, så jeg holdt posisjonen uten å sprikke helt. Jeg har trent mye diagonal i tillegg til staking, og det ga resultater. Det var mildt sagt vanskelig å følge noe spor når snøen lava ned helt til kl.1400. Under snølaget var det kunstsnø blanda med is- så mange ramla og slo seg i unnabakkene- i min klasse fullført ca 45 av vel 90 påmeldte. Jeg ble faktisk nr 8 i min klasse! Totalt var jeg nr. 60049 av ca 14800 deltakere.

Jeg hadde krefter til en liten spurt før mål, men hadde problemer med å gå hjem til hotellet- Hanne var til god hjelp! Jeg var like hel og det samme var ski og staver- men veldig mange brekte både det ene og det andre!

Veteranklassen for de med mer enn 30 løp, gikk i ledd 5, og det var en fryd å gå forbi de fleste av dem underveis.
Tenk om man hadde hatt den erfaringa- kjent løypa som si ega bukselomme!


Intervall i Kalix skistadion

Noen gode råd til dere som har planer om å oppleve Vasaloppeventyret som jeg og mange dalinga allerede har fått med oss: Dere vil ikke angre et sekund! Motivasjon og vilje rekker langt! Solide forberedelser minst et år i forveien, gjør susen! Barmarkstrening gir dere et forsprang. Rulleski og sykling samt fjellturer sommerstid er tingen!

Intervalltrening og teknikktrening med sikte på langløp vil gi dere en mye bedre opplevelse når startskuddet går i Vasaloppet. Det gjelder også å bruke vettet så man ikke blir overtrent og får stygge nedturer samt diverse skader.
Om man trener ca 4 g. i uka i snitt, skulle det være mulig greie merket for en utøver i passelig alder. Merkekravet er vinnertida(til Petter) + 50% ! Jeg er 75 år og skulle da ha gått på ca 6.37t. (mi tid var 8.47)

Jeg startet treningsprosjektet for ca 10 år siden, etter at jeg ble hofteoperert, og siden har det gått bedre- vil nok si at helsa mi generelt er like god som da jeg var 40 år -så man er ikke eldre enn man føler seg. Kan det være en trøst for dem som har planer om å komme seg opp av sofaen og starte treninga. Jeg har nok et medfødt konkurranseinstinkt som jeg må leve med resten av livet. Det er vel ikke det verste man kan ha heller. Jeg har full respekt for alle dem som ikke er skapt sånn, er sikker på at de fleste finner eller har funnet sin rette hylle her i livet! Til sommeren flytter jeg hjem til Tverrelvdalen sammen med min dejlige danske fru ! Lykke til da du som tenner på min utfordring- du vil aldri angre et sekund

Beste hilsen fra Simen Georg Romsdal


Melsvika ved Bjørnevann, hvor jeg trives best.

TREFFSTATISTIKK
Antall treff i dag: 4370
Hittil denne måneden: 32953
SPONSORER

HOVEDSPONSOR 
FOTBALL og SKI

 

HOVEDSPONSORER HÅNDBALL 


 
 

UTSTYRSLEVERANDØR

 

 MX-Sport 

 

 

 

 


 

 

 

?