En lederstjerne har sluknet

Skrevet av: Jarle Mjøen         Dato: 11.06.19 13:13

 

Viggo tok handballen i Tverrelvdalen IL til 1. divisjonen og nasjonalt nivå. Tinnfatet fikk han hos handballvennene som et synlig takk for sin innsats.

Viggo Selnes (f. 1945) gikk bort sist torsdag etter langvarig sykdom.

Sortlandsværingen fulgte kjærligheten og Synnøve, og etablerte seg i Dalen tidlig på 1970-tallet. De kunne flytte inn i nybygd hus 15. mai 1974. For Tverrelvdalen IL var det et lykketreff å få Viggo til bygda. Viggo engasjerte seg i idrettslaget, og av de mange aktiviteter og prosjekt som knyttes til hans person, finner vi også «gubbetrimmen», volleyballspillingen og trimturer for de godt voksne. Viggo ble gubbetrimmens far, men mannen med minimal bakgrunn fra aktiv idrett, skulle også bli en av de mest markante idrettslederne i Alta.


Han er den som har sittet lengst i lederstrolen i Tverrelvdalen IL. Hans lederperiode strakk seg fra 1975 til og med 1981, syv år. Han var med på flere store utbygginger av klubbhuset og andre viktige anlegg. Etter å ha gått av som leder byttet han bare «departement» og ble sentral i handballgruppa. Her var han leder fra 1988 til 1993 og senere fra sommeren 1994 til han gikk av på årsmøtet sommeren 1995. Da hadde handballgruppa hatt sin storhetstid med blant annet spill i landsomfattende 1. divisjon. Med sine vyer og utviklingsorientering har Viggo betydd særlig mye for handballen i klubben. På årsmøtet i 2014 kunne han særdeles velfortjent bli kåret til æresmedlem av Tverrelvdalen IL.


I sin tid som handballeder hadde han et tett samarbeid med Gunnar Harila. Kjemien mellom de to stemte, og i handballens storhetstid i Tverrelvdalen IL var de et nærmest uslåelig radarpar som leder og trener. De to fortsatte sitt suksessfylte samarbeid også utenfor TIL, da i Alta IF.

Jeg har hatt gleden av å ha Viggo som lærer. En usedvanlig kunnskapsrik person som hadde evnen til å se alle, og de unike evnene og mulighetene som bodde i hver enkelt. Samtidig er det noe jeg vil minnes sterkere enn noe annet. Hans fantastiske all-round-kunnskaper som gjorde han nærmest uslåelig i quiz. Det fortelles at under de lange reisene med damelaget spilte de ofte Trivial Pursuit, et kunnskapsspill basert på spørsmål av allmenn- og samfunnskarakter. Det var Viggo mot resten, og han vant alltid.


En lederstjerne i bygd og idrettslag har sluknet. Våre tanker går Synnøve og døtrene Torunn, Tove og Elin.

På vegne av Tverrelvdalen og Tverrelvdalen IL.

Jarle Mjøen

TREFFSTATISTIKK
Antall treff i dag: 119
Hittil denne måneden: 24320
SPONSORER

HOVEDSPONSOR 
FOTBALL og SKI

 

HOVEDSPONSORER HÅNDBALL 


 
 

UTSTYRSLEVERANDØR

 

 MX-Sport 

 

 

 

 


 

 

 

?