Alicia kan bli stor

Skrevet av: Trond Mjøen         Dato: 28.01.14 15:21

Dalens unge handballtalent Aicia Isaksen har allerede høstet oppmerksomhet hos handballforbundet, og var sist helg spesialutplukket til samling i Tromsø.

Den 25. januar var det duket for første samling i prosjektet "Høye jenter". Syv jenter fra Region Nord ble kalt inn til første samlimling som fant sted i Tromsø . Blant disse spillerne ble Alicia Isaksen fra Tverreldalen IL J14 tatt ut som eneste spiller i Finnmark med i dette landsdekkende handball prosjektet.

Bakgrunnen er at handballforbundet leter etter høye jenter, som de mener også har potensielle ferdigheter for å ble framtidige toppspillere.

Forbundet forteller at "Høye jenter" ikke er ensbetydende med status i handballmiljøet selv om mange mener de er handballens feramtid. Derfor har forbundet igangsatt et prosjekt som skal ta hensyn til de spesielle utfordringene som knyttes til det å være høy. I enkelte tilfeller blir dessverre høye jenter tilsidesatt, eller tilsidesetter seg.

Utfordringer som ofte knyttes til høye spillere, er at de motoriske ferdighetene og høydeveksten ikke alltid er samkjørte. Høye jenters bevegelser og tempo er ikke tilpasset det hurtige spillet som har dominert kvinnehåndballen i stadig større grad i senere tid. Det hurtige spillet har klart favorisert gjennomsnittsspilleren, som lettere mestrer spill i høy fart.

Prosjektet høye spillere er ikke et eliteprosjekt hvor spillerne blir utvalgt på bakgrunn av nåværende håndballferdigheter, men på grunn av potensialet de representerer. Alica får dermed en unik oppfølging, og første steg i karrieren ble tatt sist helg på samlingen i Tromsø.

Prosjektet "Flere høye jenter i norsk kvinnehåndball" ble satt i gang av Norges Håndballforbund i samarbeid med Olympiatoppen (Unge utøvere).

TREFFSTATISTIKK
Antall treff i dag: 4444
Hittil denne måneden: 33027
SPONSORER

HOVEDSPONSOR 
FOTBALL og SKI

 

HOVEDSPONSORER HÅNDBALL 


 
 

UTSTYRSLEVERANDØR

 

 MX-Sport 

 

 

 

 


 

 

 

?